Daan van der Vliet

Theorbe

Studeerde klassiek gitaar aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Wim Pfister en Lex Eisenhardt. Hij behaalde in 1997 zijn diploma voor Uitvoerend Musicus. In het schooljaar ‘95/’96 studeerde Daan van der Vliet tevens aan het conservatorium “Lorenzo Perosi” te Biella (Italië) bij Angelo Gilardino. Tijdens zijn studie volgde hij zowel masterclasses als zomercursussen; o.a. bij Roberto Aussel, Oscar Gighlia, Angelo Gilardino, Tilman Hoppstock, Luigi Biscaldi en Raphaëla Smits. Tijdens zijn studie hield hij zich ook bezig met de elektrische- en de flamencogitaar. Hij was lid van de M.R., eerst als gewoon lid, daarna als secretaris. In deze functie was hij betrokken bij de aanstelling van Ton Hartsuiker als directeur en bij de fusie met de AHK. Tevens organiseerde hij gitaaravonden en schoolfeesten en zat in diverse besturen.

Behalve solorecitals in Nederland, Duitsland en Italië, geeft Daan van der Vliet ook concerten met ensembles, zo voerde hij o.a. samen met harpiste Aimée van Delden de Nederlandse première van de Metamorphoses van Dusan Bogdanovic uit in de kleine zaal van het Amsterdams Concertgebouw. Samen met hoboïste Hanneke Ramselaar vormde hij Duo Volante. Hun eerste CD werd in juni 2000 uitgebracht. Hij nam deel aan diverse concoursen. Met jeugdtheater Sonnevanck maakte hij de productie “Lasso”, waar hij ook muziek voor schreef. Met het Dronts Symfonie Orkest voerde hij het 1e gitaarconcert van Castelnuovo Tedesco uit. In 2001 verscheen van zijn hand een boekje met Sinterklaasliedjes voor twee gitaren. In 2002 begon hij theorbe te spelen bij Jorge Oraison. In 2004 verschijnt zijn trio voor drie gitaren bij Bèrben. In 2004 organiseert hij een gitaarproject in Diemen onder de naam de historie van de gitaar. (Guitantologia) In 2005 doet hij ditzelfde voor de muziekschool in Amersfoort.

Vanaf 2005 volgt hij theorbelessen bij van David van Ooijen. In juni 2007 gaat zijn werk “Keistad 36” voor zes gitaren in première en begeleidt hij het Amersfoorts Vocaal Ensemble met Romancero Gitano van M. Castelnuovo Tedesco. In 2009 speelt hij enkele concerten op de romantische gitaar samen met Tom Tulen op achtkleppenfluit.